28 mars 2012

Att rita är nog inte min grej

Hej allihopa!
Det var ett tag sedan jag skrev, men jag har dessvärre inte kommit på något fyndigt att skriva så jag glömde bort att skriva smådetaljer. Senast jag skrev sade jag att jag höll på med ett GUI, det blev färdigt ända fram tills jag fick inse att den inte ville skala med skärmens storlek, trots att jag hade använt mig av metoder för att den skulle göra det.
Men innan jag ens hade fått för mig att buggtesta mitt GUI så hoppade jag in i en del i kursen som jag även måste göra; Modellera och animera. Jag har börjat skissa på en karaktär, och jag fick inse hur jobbigt det är att försöka rita något som ser vettigt ut, så jag gav upp min briljanta idé om att försöka göra den anatomiskt bra och gör endast en supersimpel skiss som har en aning för korta ben och en aningen lite för konstig ryggrad, men vadå? Det ska ju faktiskt sluta upp i en karaktär vars kropp har blivit förvrängd utav magi så jag känner mig trygg med min inte så snygga skiss.
 Jag har dessutom börjat att modellera den, dock vågar jag inte visa den för tillfället för den ser inte alltför bra ut, men mitt fokus har varit att den ska vara låg i tris och att den faktiskt ska ha  något som liknar en människoform, vilket den även har. Jag lägger upp bilder på den när den är färdigmodellerad och har en vettig textur på sig.
Inga större problem har jag annars stött på med mitt ritande förutom en hand som inte kan dra raka linjer, och en dator som ogillar Maya vid sina tillfällen.

Hälsningar
Mathias Olausson